Planetes Wiki
Advertisement
Planetes Wiki

Ľencencha Tekòda es una encencha espaciala que se situa dins lo quadrant beta de la Via Lactèa, près del sieu centre. Es près de Gobòla. Apareis sonque dins ľunivèrs espandit, dins Planetes (sèria 1), la primièra part de Planetes Mata 2 e dins la primièra part de Planetes 3 (dins aquela darrièra sèria es destruit per la directritz Omèga). Los sieus astres son:

Búr’sw

Lo planeta qu’es la siá capitala. A 4 abitants ďorigina desconeguda, nomenats bursians, que capturèron la bòla 04 amb Josep Maria, Ralja e ďautras umans. Cap a la fin de la primièra part de Planetes Mata 2 lo 05 los derròta e eles venon coma los “reis” de Tekòda, mas aiçò es temporal perque tòrnan los bursians, recupèran lo poder e tòrnan èsser barrats. Son a la fin fin finala derrotats amb la destruccion de Tekòda per la directritz Omèga.

A un satellit, Li’ka. Sus la planeta i a una “mar” nomenada Alurràs. Aquela planeta se destruís dins ľabans-darrièr episòdi de la primièra sason de Planetes 3, en demorant ľAlurràs sus Fú’bw.

Ot

Estela abitabla de Tekòda. Dins aquela estela i aviá amagats un grop ďumans, tanben mainats, que foguèron preses abans pels bursians. Quand arribèt la bòla 04 aquel grop los rejonguèt. Ot se destruís quand se destruís Tekòda.

Ifnil

Una planeta que los sieus abitants se sonan ifnilians, que se descobrís après que son ďumans. Pendent gaireben totes los episòdis que i sortís Tekòda èran ďenemics dels umans, fins que Josep Maria amb 6 ans fonda la Flòta Estellara de la Federacion amb ďumans e ďifnilians. Sonque un grop pichon contunha ďèsser enemic de la FEF, que morís amb los bursians quand se destruís Tekòda.

Fú’bw

Planeta que se descobrís dins lo principi de la segonda sason de Planetes Mata 2. Al començament lo nomenèron “la planeta pèira” per la siá geologia, mas cambièron après lo nom a ľactual. Aquela planeta se destruís quand se destruís Tekòda.

Sút’bw

Al començament se cresiá qu’èra un satellit de Búr’sw (lo nomenavan Sút’ka). Aquela planeta se destruís quand se destruís Tekòda.

Kuna’héræ

Aquela planeta es defòra de Tekòda, mas se destruís quand se destruís Tekòda.

Pòrta

Es pas una planeta, mas coma una basa amb una pòrta enòrma per tal que pòscan ne sortir e i dintrar de naus.

Al bòrd de la pòrta e a ľentorn de Tekòda i a un mur qu’empedís ľintrada e la sortida de ľencencha.


Luòcs e raças de Planetes
FEF: Tèrra (Umans)Gobòla (Gobolians)Teremedó (Teremedosians)Vulcan (Vulcanians)Nimbeans e mirians (sistèma Talos)
D’autras: Klingons (Kronos)SulibansEncencha TekòdaPegàs (pegasians)Domeni (dimension desconeguda)Univèrs miralhVia Lactèa
Advertisement